Αναγνωρίσεις στην περιοχή ευθύνης 

Χερσαίες Επιχειρήσεις

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι ακόμα και στην σύγχρονη εποχή της πληροφορικής και του ηλεκτρονικού πολέμου, τίποτα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί αποτελεσματικά αν δεν συνοδεύεται  και από εκτεταμένες χερσαίες επιχειρήσεις. Η συμβολή των δυνάμεων Εθνοφυλακής στην αντιμετώπιση αυτών των επιχειρήσεων είναι ουσιαστική.

 

Ενημέρωση για την αποστολή

Η Εθνοφυλακή είναι μια ισχυρή στρατιωτική δύναμη και έχει συγκεκριμένη αποστολή και χώρο ευθύνης. Αποτελείται από έμπειρους μόνιμους κατοίκους της περιοχής, που γνωρίζουν άριστα σπιθαμή προς σπιθαμή τον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.

 

Εικονικές σκοπεύσεις 

Όσο καλή και να είναι η πληροφόρηση για μια άγνωστη περιοχή που παρέχεται από χάρτες, δορυφόρους ή άλλα σύγχρονα στοιχεία, δεν μπορεί σε καμμιά περίπτωση να συγκριθεί με την βαθειά γνώση που έχει ο κάθε Εθνοφύλακας για το δικό του χωράφι, τον τόπο του και τις ιδιαιτερότητες του σε κάθε χρονική στιγμή. 

 

Υπεροχή λόγω έδρας 

Το βασικότερο πλεονέκτημα των Δυνάμεων Εθνοφυλακής είναι οτι δρούν και αμύνονται στο δικό τους γήπεδο. Ο παράγοντας αυτός είναι ουσιαστικός και πολλές φορές αστάθμητος. Το γεγονός αυτό προσδίδει στην Εθνοφυλακή καίρια υπεροχή έναντι οποιασδήποτε ξένης απειλής.

 

Π.Α.Ο. 106 χιλ. σε ετοιμότητα

Η υπεροχή όμως δεν είναι μόνο στα λόγια. Ενισχύεται από την συνεχή εκπαίδευση στην χρήση όλων των οπλικών συστημάτων, ατομικών και ομαδικών, από την άσκηση και διατήρηση της άριστης φυσικής κατάστασης  όλων των Εθνοφυλάκων, αλλά και από το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τους διακατέχει. 

 

Έλεγχος χώρου Ευθύνης

Το αξιόμαχο των Δυνάμεων Εθνοφυλακής οφείλεται όμως πάνω απ΄όλα στην ψυχική δύναμη του κάθε Εθνοφύλακα. Η θέληση, το κέφι, ο ενθουσιασμός, η υπερηφάνεια και η πίστη στα υψηλά ιδανικά είναι στοιχεία που δύσκολα μπορεί να βρεί κανείς στον ίδιο υπερθετικό βαθμό ακόμα και σε άλλες αντίστοιχες στρατιωτικές μονάδες.

 

Αποφασιστικότητα και Λεβεντιά

Ο συνδυασμός αποφασιστικότητας και λεβεντιάς είναι από μόνος του ικανός να διατηρήσει την Ελληνική σημαία στην κορυφή κάθε υψώματος του Έβρου που αποτελεί το προπύργιο για ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια.

 

Για να επιστρέψετε πίσω στις δραστηριότητες πατήστε εδώ

Make a Free Website with Yola.